Avandi Märt

Saage tuttavaks – Märt Avant või Avandi Märt. Nii lihtne ja loogiline nimi, et kuidas ma ise selle peale ei tulnud. Samas geniaalne. Onju. Märt – tubli tööka töötaja nimi. Ei vingu ega tee niisama pulli vaid hommikust õhtuni on nokk s*tas. Või praegu võiks öelda isegi kullas.

Igatahes käib töö ja vile koos. Väga palju siin kirjutada pole, aga vähemalt pildi- ja videomaterjal on vaatamist väärt.

Peale lauda s*tast puhtaks rookimist hakkas kõva survekaga pesu nii sees kui ka väljas. Mitte, et ma väljast oleks seinu hakanud pesema, aga just sisseseade detaile. Igavene pinu täis on neid. Selle jaoks on kõige suurem abimees survepesur. Kui ta on koostööaldis. Mu esialgne Husqvarna survekas kooles ära täpselt siis, kui garantii läbi sai. Muidugi kiire ja töise aja alguses. Millal siis veel asjad otsad annavad. Minu puhul on alati sellised ideaalsed ajastused. Ma eeldan, et teistel nii hästi ikkagi ei ole. Ei jäänudki muud üle, kui uus võimsam teise firma oma osta. Kuna seekord kasutasin ma enda aju täiel potensiaalil, siis äkki suudan ma tuleviku ennast sellega ka vähem karistada. Võtsin korraliku profi oma, kuid ilmselt läheb tegelikult vaja kuumavee pesurit. Mis muuseas maksab alates 4000 eurot. Siiani ma ei ole mitte kuidagi moodi suutnud endale põhjendada, et kuidas ma saan nii kallist asja endale osta. Seda läheb sisuliselt 2 nädalat aastas vaja. Äge oleks ju omada erinevat uhket tehnikat, mis pealekauba on veel kasulik, aga rohkem argumente ma ei suuda endale leida. Kuigi see on lauda puhastuse puhul ikka väga hea asi, sest teeb sellist 130 kraadist veeauru ka ehk juba ühe desinfitseerimise saab sellega ära tehtud. Kõigele muule lisaks ka kohese teevee klaasi. Mis praegusel külmal ajal kulub alati marjaks ära. Õnneks leidsin ühe mehe, kes seda mulle siin rendib. Ikka jälle sama teed pidi nagu kõik asjad mul. Kõigepealt läksin poodi ja uurisin, et kellele nad müünud on. Paar nime sain ja siis helistasin neile. Ja sealt edasi juba anti mulle kontakt, kelle käest saaksin rentida. Tore, et inimesed ikka nii vastutulelikud on. Tea, kas see saarlaste eripära?!

Kõik see mant sai pestud ja siis lendasid peale lubjamehed. Nad on ikka alati kõige kasulikumad. Vähe sellest, et nad omakorda jällegi desinfitseerivad kogu lauda, teevad nad selle ka ilusaks valgeks. Täitsa nagu päris uus laut. Võib isegi keelega üle limpsata. Nii puhas. Mehed tulevad kohale, paar tundi tööd ja siis päev-kaks kuivamist ning seinad kriiskavad puhtusest ja valgusest. Nagu pesupulbri reklaam. Tea, kas teinekord võiks puhastuse koos pesuga vahele jätta ja otse s*ta peale selle lasta?! Siis läks kogu sisseseade tagasi ja kõige lõpuks tuli saepuru. See on justkui juuksegeeli ja lõhna panemine enne peole minekut. Kontrast valgete seintega ning värske puidu lõhn on lihtsalt suurepärane. Lustakalt üles lükatud tukk ja hästi lõhnav mees on ju alati atraktiivne. Kujutage ette endale seda mõnusat saepuru lõhna. Ja nüüd ma ütlen teile, et seda on mul terve laut täis. Avandi Märt aitas ülikiirelt selle kõik sisse tuua. Nii värske, et lausa auras. Kui ma ajas tagasi mõtlen, siis see kõik oli eelnevatel aastatel nagu orjatöö – mingite kärude ja labidate ja mis muude füüsiliselt koormavate asjadega. Nii võib saledaks veel saada. Suveks on kreemise pruuni naha alla natuke pehmet polstrit ka vaja, muidu tuul viib minema. Kellele need poosetavad kõrendikud ikka seal rannas meeldivad.

See kõik omakorda lõpetab suuremad ettevalmistuse tööd ja mina jään nüüd uusi kanu ootama. Kuuldavasti hakkasid nad juba enda asju pakkima, sest sume Saaremaa õhk trumpab kõik üle!

Avandi Märt tuli ikkagi Sami Masinakeskusest.