Vaene olla on ok!

Vaene on tegelikult täiesti ok olla. Päriselt ka. Ma täitsa aktsepteerin seda. Vaata, lihtsam on enda jaoks teha mingi ebameeldiv olukord meeldivaks, kui proovida muuta seda, mis ei ole sinust sõltuv. Kahjuks ma ei oska kiirelt rikastuda. Ja kõige hullem on veel endast välja minna selle pärast ning iga päev stressata. 

Mida see kõik siis ikkagi tähendab? No vaata ikka on inimestel unistused – suuremad ja väiksemad. Ka mina olen lihtsurelik ja samuti unistan. Materiaalsus on muidugi võtnud üle enamus minu mõistusest. Jah, saan aru, ma olen lame. Unistused peaksid olema immateriaalsed. Nagu maailmarahu, kõik on õnnelikud ja võrdsed jne. Aga vot nii lihtsalt on. Leppige sellega. Raha ju ei tee õnnelikuks. Samas, eralennukis soojale maale lennates nutta on ikkagi mugavam, kui kuskil läbikülmununa hurtsikus viimseid leivaviile huulte vahelt sisse surudes. Ehk kui raha õigesti enda jaoks kasutada, siis saab meele rõõmsaks küll. Nüüd ongi küsimus selles, et kui kiiresti see raha tuleb. Võtame olukorra Kreisiraadiost, kus pangast helistatakse, sest konto on täis. Rekkad rahaga seisavad ukse taga, kuid keegi neid sisse ei lase. Tundub hea probleem, mida omada. Hetkega saad kõik enda unistused ellu viia. Viibuta ainult sõrme ja ongi tehtud. Läheb aasta, võibolla isegi kaks. Kõik, mida hing ihkab, on saavutatud. Nii, mis edasi? Polegi väga midagi edasi. Hakkad elu põletama, lähed stressi või muutud täiesti alternatiiviks. Ei tundu justkui ideaalne stsenaarium. Võtame selle teise otsa – vaene. Või noh konstantses rahapuuduses olemine. Väga palju on peas ideid, mille jaoks seda raha kulutaks. Nimekiri on pikem, kui jõuluvana habe detsembris. Küll aina teeks ja ostaks. Korraga kahjuks ei saa ja nii teed jupi kaupa. Arendad ennast, et teenida rohkem raha, mille eest siis kriipsutad loetelust enda unistusi tehtuks. Kogu aeg on üks valu ja äng, sest tihtipeale ei tule see raha üldse lihtsalt. Aina kannatad. Ja nii, kui oled vajaliku summa kokku saanud, juhtub midagi ettenägematut. Alati! Või juhtub see ainult mul? Lihtsalt mõtled ja nutad ja unistad ja proovid aina paremini. Aga vot, kui lõpuks see raha olemas on ja üks unistus saab täidetud, siis rõõm on piiritu. Pea kaob pilvedesse! 

Kogu elu olen ma tundnud, et täiel võimsusel elamisest on puudu raha. Aga kogu elu olen ma püüelnud parema tuleviku poole. Ja sammhaaval ma neid enda unistusi ka täidan. Mul on nüüd enda ettevõte, millest olen unistanud kaua aega. Arvasin muidugi kohe, et raha lendab uksest ja aknast sisse, kuid juhtus vastupidi. Tänu sellele on tekkinud väga pikk nimekiri uutest unistustest. Hullult tahaks, et oleks raha uue lauda ehituse jaoks. Küll siis paneks süsteemi nii hästi häälde nagu Antsu viiul. Unustaks selle praeguse rondi. Aga mis siis edasi? Siis hakkab ju igav, sest kõik töötab hästi ja mured saaks kohe lahendatud. Ehk tegelikult on see praegune olukord ka täitsa okei, sest väikeste sammudega saan ma liikuda paremuse poole. Iga samm võtab kaua aega, aga samas on tore ja nauditav võit. Näiteks see sama tõstuk või õhksoojuspump pakenduskeskusesse on väikesed asjad suured süsteemis. Samas see rõõm, mida need iga päev pakuvad, on üpris nauditavad. See on ju ikkagi areng ja kui palju jama ma pidin enne nende asjade saamist taluma. Nüüd on tegemata asjade nimekirjas jälle mõni asi maha tõmmatud. Eks mind ja minu tegemisi on täna lihtne maha teha, sest absoluutselt ei ole minu lauda ja kanade olukord ideaalne. Aga tuleme selle teema juurde tagasi 5 aasta pärast. Muidugi on oht, et olukord ei ole paranenud. Kuid ise ma annan iga päev endast kõik, et homme oleks parem, kui eile. 

Seega vaene on laias laastus ikkagi kehva olla, aga see on paratamatu. Kuldlusikas suus sünnib ikkagi päris vähe inimesi. Tegelikult tuleb olukorda nautida nii palju, kui võimalik ja samal ajal panustada enda arengule. Sihtkoht ei pruugi tihtipeale üldse nii lõbus olla, kui oli teekond.

Minu sihtkoht on lõpuks finantsvabadusse jõudmine ja loodetavasti suudan ma teha seda läbi mahemunade müügi. Seega võite kõik nüüd Saaremaa Mahemune poest osta. Kättesaadavus ei tohiks enam probleemiks olla, sest oktoobri lõpu seisuga peaks saama neid üle terve Eesti. Ka maapiirkonnas, sest e-Selveri sortiment laieneb peatselt! Muidu ei ole pikkadest tekstidest kasu.