Saarlased lõpetasid munade söömise

Täna tuleb üks ilma pildita postitus. Muidu nagu liiga tavaline jälle. Teeme kõigepealt head emotsioonid ja uudised. Käisime UAZiga välihooaega lõpetamas Suurel Turupäeval Kuressaare kesklinnas. Ilm tõotas tulla harukordselt kehva, kuid pidas väga hästi lõpuni vastu. Ja siis tuli kena vihm ja tuul. Kui sel aastal enne jaanipäeva alustasime segakarpide müügiga ja oli ainult üks toode, siis hooaja saime lõpetada väärikalt nelja tootega, millest kõik ei olnud munad. Meil oli M, L ja XL suuruses mahemune. Õnneks oli üks või kaks inimest ikka sellist ka, kes ei saanud munade hinnast aru ja ei suutnud kuulata mind selgitamast põhjust. Selliseid põhimõttekindlaid inimesi on ikka ka vaja, et kõik tasakaalus oleks. Siis pakkusime ka sellist veidrat majoneesi, kus oli sees Karmeli tudraõli, MustjalaMustard õllesinep, Ideafarm ja Saaremaa I Veinitehas õunaäädikas ja Saaremaa Mahemunad. Äge oli jälgida reageeringuid selle maitsmisele. Sellepärast mulle eestlased ja eriti saarlased meeldivad, et kui neile midagi ei meeldi, siis nad ütlevad ka selle kohe otse välja. Maitses kehvasti noh. Vähemalt mõnel. Aga enamusel oli ikka huvitav. Mitte see “huvitav” vaid just positiivselt. Ära meilt võeti kõik potsikud, mis kaasas olid. Isegi mõni selline oli, kes ütles, et ta majoneesi üldse ei tarbi. Sutskas ikkagi majoneesiga pulga otsa suhu ja sai jälle purgi kaasa anda. Ühesõnaga, minu jaoks esimene degustatsioon ja tagasiside küsimine otse kliendilt ja võib rahule jääda. Infot sain palju ja teame kuhu edasi liikuda. Loodan, et umbes kuu aja pärast saame juba poelettidel näha Saaremaa Mahemunast majoneesi. Ja mitte ainult ühte varianti. Turupäev oli kokkuvõttes jälle äge ja kes tahtsid UAZi kastist mahemune osta ehk ka said seda teha. Pärast jälle hea sõpradele/tuttavatele rääkida, mida tegid. Iseasi, kas nad sind usuvad.

Teine teema on nüüd vähe tösisem. Minu jaoks siis tegelikult täitsa tösine. Olles saanud müügi kenasti üles ja isegi veidike defitsiiti, sai see õnn kesta kõigest ühe nädala. Siis tõmmati mul vaip jalge alt jälle kenasti ära ning tunneli lõpus olev valgus kustus. Siiani ei saa lõpuni aru, mis tegelikult juhtus. Sisuliselt olen ma jälle alguses tagasi, kuid seekord omamoodi keerulises olukorras. Paneb mõtlema, et maailma muutmine üksi on üks mõttetu tegevus. Ja kui kaua niimoodi veel vastu pean, ei oska öelda. Mis siis täpsemalt juhtus. Juhtus see, et Saaremaa inimesed lõpetasid muna söömise. Vähemalt Saaremaa Mahemuna söömise. Esimesest septembri nädalast langes siin müük 80%. Ühe nädalaga lihtsalt terve koduturg kadunud. Täiesti hoomamatu minu jaoks. Ma ei saa siiani aru, kuidas see võimalik on. Kas tõesti mitte ükski minu eelnevalt tehtud tegevus ei ole aidanud saarlaste söögilauale loomasõbraliku pidamisviisiga toodetud ja kemikaalidest vabal munal jõuda.

Minu jaoks jälle üks nendest kehvadest hetkedest. Mõned on raskemad, teised jälle veel raskemad. Mis saab edasi? See on nüüd küsimus, millele ma olen lahendust otsinud. Kahjuks ei ole hetkel võimalik mandri Selveritesse mune saata, sest aasta lõpuni on proovileping. Äkki aitab, kui Tallinna inimesed lähevad enda kohalikku poodi ja küsivad teenindajate käest Saaremaa Mahemune. Talu Toidab Rimis aitab mind praegu suuresti välja, sest päris paljudesse Rimidesse on läinud läbi nende. Coop Eestiga proovin veel läbi rääkida ja see on üks võimalik päästerõngas. Tänu ees olevatele odavamatele toodetele ei nähta selles helget tulevikku. Kui teil kellelgi on ideid, kuidas Saaremaa müük jälle taastada või kompenseerida see mandriga, siis võib mulle teada anda! Kõige viimane variant on omahinnaga või alla selle müük, mis garanteerib järgmisel aastal tühja lauda. Üks õlekõrs võiks olla ka majonees. Arvestades, et see tuleb vähemalt kuu aja pärast ja kõrgema hinnaga, kui teised majoneesi laadsed tooted, siis võib see õlekõrs jääda päris lühikeseks. Aga ehk homne on tänasest targem või siis ülehomme ja saame leida tekkinud raskele olukorrale lahenduse. Lõpetame positiivse noodiga: kanad käivad täiega õues ja naudivad iga hetke sooja päikese käes. Isegi kuked on ennast väljas olles kohe eriti puhevile ajanud.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s